Жељко Ражњатовиќ Аркан убиен е на 48 годишна возраст, пред точно 20 години на 15-ти јануари 2000 година, во 17:05 минути, во тогашниот хотел „Интерконтинентал“ (денешен „Crownw Plaza“).

Foto: Nikola Tomić

Семејстцото и пријателите денеска му одадоа помен на на покојниот Аркан.

Foto: Nikola Tomić

Цеца пристигна со децат Анастасија и Вељко, а на поменот дошла и ќерката на Арксн, Софија за која дознал кога имала 15 години.

Foto: Nikola Tomić

Софија живее во Брисел, а прв пат на помен била во 2018 година. Имено, таа прв пат својот татко го видела на ТВ екраните, кога во 1991 година Аркан му стана познат на целиот свет.

Foto: Nikola Tomić

Софија, родена е 1979 година, а Аркан дека има ќерка во Брисел дознал далечната 1994 година.

Foto: Nikola Tomić

Аркан, ќерката Софија ја добил со социјална работничка која во белгискиот затвор се грижела за него.

Foto: Nikola Tomić

Цеца беше облечена од глава до петици.

Foto: Nikola Tomić

Анастасија и Софија стоеа една до друга, а срдечно се поздравиле кога пристигнаа на гробишта.

Foto: Nikola Tomić

Инаку, за убиството на Аркан осуден е поранешниот полицаец Добросав Гавриќ, уапсен во 2012 година во Јужноафриканската Република, а на по 30 години осудени се неговите соработници Милан Ѓуричиќ и Драган Николиќ.

Foto: Nikola Tomić
Foto: Nikola Tomić