Владата одлучи акцизата за нафтените деривати да се се зголеми за три денари, дознава Алсат.

Оваа одлука доаѓа по барање на Стопанската комора со цел да се спречат злоупотребите со екстралесното масло кое наместо во докаќинставта се користи како погонско горивo.

На овој предлог се спротистави бизнис заедницата велејќи дека сме едниствена земја во светот која качува акциза за да се справи со корона кризатa.