Познатата јасновитка Баба Ванѓа, предвиде страшна чума, а сите ја поврзуваат со пандемијата на коронавирусот која што ја погоди низ целата планета оваа година и однесе повеќе од половина милион животи!

Баба Ванѓа беше јасновитка која за прв пат имаше визии за време на Втората светска војна. Во поновата историја, се повеќе и повеќе настани се поврзани со изразените реченици на оваа мистериозна жена, што предизвикува многумина да се сомневаат дека веруваат дека магијата на предвидување сè уште постои.

Сега е 2020 година и помина многу време откако баба Ванѓа зборуваше за тоа што го предвиде, сепак, се дознава дека Неска Стефанова Робева (73), позната бугарска гимнастичарка и тренер на многу светски шампиони, рекла дека баба Ванѓа, која често и била во посета, непосредно пред нејзината смрт во 1996 година, рекла:

– Нешка, короната ќе биде насекаде околу нас.

Корона е бугарски збор што во превод значи КРУНА и е поврзан со руското водство во земјата. Се сметало дека ова пророштво на Баба Ванга значело дека Бугарија ќе биде под руско раководство, но дури сега се собираат коцките и Робева сега сфаќа дека Баба Ванга мислела на вирусот КОВИД-19!

Исто така, таа меѓу другото, ја опишала 2020 година како многу предизвикувачка и тешка година.

Интересно е што баба Ванѓа никогаш не го користела својот дар за да заработи пари и секогаш ги споделувала своите предвидувања бесплатно.

Без разлика дали ова е обична случајност или не, не можеме да го потврдиме тоа, но можеме да кажеме дека не е наивен факт дека оваа жена кажала работи што се случиле на еден или друг начин многу пати во текот на животот.