Документарниот филм за историјата на Македонското Воено Воздухопловство на каналот на Јутјуб е објавено денеска токму на денот на македонската авијација.

Во продоллжение можете да го погледнете целиот документарен филм:

Автор на видеото е младиот ентузијаст Михаил Стојковски.