Само два дена од силниот ветер и дожд во Хрватска денеска поплави.

Највисоко ниво на реките Купа и Корона е во Карловац, а најлошо е во оптината Раковица.

Едно село е под вода, а пожарникари морале да спасуваат и туристи од туристичкота населба. Се наведува дека мостовите се тешко оштетени, а водостоите во постојан раст.