Пилотот на Ферари, Себастијан Фетел ќе го напушти тимот на крајот на сезоната 2020 година. Како што објави „Билд“ Германецот решил да не го обновува договорот со „Скудерија“.

Фетел вози за Ферари од 2015 година и неговиот тековен договор важи до крајот на 2020 година.
Како што претходно беше објавено, Ферари му понуди на Фетел да го обнови договорот само за една сезона со значително намалување на платата.

Во исто време, во „Скудерија“ очигледно одлучија да направи долгорочна понуда за Шарл Леклер.

Се претпоставува дека во случај на разделба со Фетел во „Ферари“ ќе се обиде да го покани Карлос Саинц во тимот.