Српската пејачка Александра Младеновиќ беше домаќин на екипата на емисијата „Премиера – специјален викенд“ во нејзината родна Житораџа.

Таа ги покажа насадите со лубеница, кои им припаѓаат на нејзините родители, а пејачката откри дека многу често им помага.

Нејзиното семејство одгледува лубеници и заработува од нивната продажба.

-Јас навистина не се разбирам, тоа го работат моите родители. Им помагав кога бев помала. Јас секогаш се нудам за помош кога им треба, изјави таа.