Од Италија пристигнува вест која сигурно ќе направи уште поголеми проблеми на и онака проблематичната ситуација во фудбалот поради коронавирусот.

Фудбалерот на Јувентус Даниеле Ругани бил позитивен на тестот за коронавирус. Веста е потврдена од страна на италијанскиот шампион.