Луна Ѓогани, наводно била пренесена во болница еден ден по враќањето од летувањето во Хургада. Луна за малку избегнала мозочен удар поради проблеми со аритмијата која со години ја има. Имено, победничката на „Задруга 2“ почувствувала неподнослива болка во главата, која буквално ја „заковала“ за кревет, по што со амбулантно возило била пренесена до Клиничкиот центар.

Луна се пожалила на своето момче Марко дека чувствува главоболка, на што тој и посочил да земе лекови против болки. Бидејќи болката станувала поинтензивна, по земањето лекови, Луна побарала од Марко да се јави кај лекар. Вистинската драма се случувала во станот на Ѓогани сè додека не пристигнала брзата помош.

Луна врескала затоа што имала неподнослива болка, додека Марко истурал вода врз неа – раскажува добро упатен извор и објаснува дека имала среќа што брзата помош реагирала брзо.

„Штом дојде Итната помош, тие го измерија притисокот на Луна и веќе беше јасно дека има проблеми со срцето. Веднаш, ја пренесоа во Ургентната соба, каде што анализите покажаа дека има атријална фибрација. – крвните садови можат да доведат до мозочен удар “, објасни изворот.

„Тоа е подмолно заболување затоа што голем број на пациенти имаат т.н. асимптоматска атријална фибрилација и воопшто не чувствуваат дека нивното срце е дефект, што беше случај и со Луна. Таквите пациенти се особено изложени на ризик затоа што мозочниот удар може да биде прва манифестација на аритмија. Вистинската драма се играше во Клиничкиот центар додека лекарите се обидоа да ја осбособат работата на крвните садови. Анабела за миг се најде во болницата кога слушна дека нејзината ќерка е таму, додека Марко нервозно одеше по ходникот. Тоа беше само благодарение на брзата реакција на лекарите кои и ја дадоа неопходната терапија за да се стабилизира нејзината состојба Луна наскоро да се олесни и нејзиното тело да се врати во нормала, вели изворот.

Српските медиуми се обиделе да исконтактираат со Луна, но таа не сакала да зборува за оваа тема.

Инаку, Анабела Атијас, мајката на Луна, досега неколкупати проговори за болеста на својата ќерка, како и тоа дека ќе ги најде најдобрите лекари за нејзиниот неопходен третман.

Извор: Вистина.мк