Народната банка објави едукативно видео за современите начини на плаќање.

Како што соопшти Народната банка новото видео е од серијалот едукативни анимирани видеа „Со Народната банка во светот на финансиите“, што се изработува со поддршка од Европскиот фонд за Југоисточна Европа (ЕФСЕ).