Почитувани колеги и фб пријатели! Мобилниот оператор „ВИП“ и мобилниот оператор „Телеком“ доделија донациски мобилни броеви на кои може да се донира за момо Николовски. Со вртење на истите корисниците можат да донираат за лекувањето во странство на мојот кум, пишува музичаот Сашо Ливрински на Фејсбук.

077 143-462 (ВИП) и 143-123(Т-МОБИЛЕ). Корисниците на Т-мобиле мораат задолжително да го вчитуваат 077 за ВИП донацискиот број, додека за бројот на Т-мобиле не е потребен префикс, само 6-те броја, без разлика на операторот.