За роденденот на кралицата Елизабета беше одржана парада пред Бакингамската палата на која присуствуваа сите членови на кралското семејство.

По повод роденденот, на официјалниот Инстаграм-профил на кралското семејство објавена е фотографија од кралицата Елизабета стара 70 години.

Јавноста немала прилика да ја види кралицата во вакво издание.