Прв ден тест на националната платформа за учење: Пад на системот, учениците не можат да се вклучат
Денеска започна тестирањето на националната платформа за учење, и веднаш уште од првиот ден наиде на проблеми.

Најпрво системот беше паднат, односно учениците и наставниците не можеа да дојдат до страницата, а потоа кога беше овозможен пристап, немаше можност за вклучување (логирање).

Од МОН со смирувачки тонови, велејќи дека тоа е дел од тестирањето, и дека постојат моментални проблеми, но дека истите ќе бидат решени. Додаваат дека не станува збор за никаков проблем со платформата.