Регулаторната комисија за енергетика денеска треба да го објави новиот ценовник за нафтените деривати што ќе биде во сила сѐ до следниот понеделник.

Минатата недела со одлука на Регулаторна, цената на бензинот Супер-98 се зголеми за 0,50 денари, а на Супер-95 и на дизел горивото за 1,00 денар.