Горан Белојевиќ, професор на Медицинскиот факултет во Србија, по кој знае кој пат ја шокираше јавноста зборувајќи за коронавирусот. Овој пат, тој ги обвини швалерите за ширење на вирусот.

-На есен ќе има зголемување на бројот на лица заразени со вирусот корона. Дружењето и прељубата се најопасните фактори. Едно е тоа што никој не го спомнува, а тоа е седмата Божја заповед, „не врши прељуба“ – рече Белојевиќ.

Белојевиќ ги обвини измамниците вчера во утринската програма на ТВ Хепи, а на прашање од водителот Мариќ за тоа каква врска има прељубата со короната, тој истакна дека прељубата е темпирана бомба за ширење на коронавирусот и советува дека треба да се држите до вашиот партнер.

-Тука не станува збор за морал, туку за живот, рече д-р Белојевиќ и сликовито опиша:

– Човек кој има љубовница се чини дека е опасен како да носи бомби. Тоа е стопроцентно заразување затоа што луѓето се малку “пожешки“ во овие работи, додаде докторот.