Според очевидци, ветровите на Халкидики биле толку силни што ги подигале тезгите од улиците.

Помеѓу повредените во една од локалните таврени се нашла и новинарка коа го изнела своето шокантно сведоштво за тоа додека се обидувале да ја спасат жената од Романија и нејзиниот син.

„Воопшто не сфативме што се случува, трчавме и спасувавме кого можеме, а имаше десетита повредени. За жал жената и нејзиниот 8- годишен син не успеавме да ги спасиме“рекла таа.

Таа вели дека ветрот бил толку силен што во таверната слетал цел киоск и тезга, под кои останале заробени жената и детето.

8- годишното дете ветрот го подигнал и го удрил во прозор додека се обидувало да побегне.

Засега официјалниот број на загинати е 7 лица, но се травува дека има уште најмалку 4 лица.