Зготната рускиња , Кинси Воланскикоја што го прекина финалето во Лигата на шампиони со упадот на теренот доби казна од страна на УЕФА.

Во касата на Европската куќа на фудбалот Волански ќе треба да уплати 17.000 долари (15.000 евра) поради кршење на правилата на организаторот. Од таа сума,
5.000 ќе плати за влегувањето во теренот што ги натерало организаторите да го прекинат натпреварот помеѓу Ливерпул и Тотенхем на неколку минути.

Инаку, таа од челниците на УЕФА допи и уште едно предупредување, доколку во иднига но повтори прекршокот во иднина казната ќе биде повисока за неколку илјади евра.