Неспособноста на оваа влада излезе на виделина со справување со пандемијата на корона вирусот за последниве седум дена во Република Македонија каде што билансот на заразени е најголем, а најмалку направени тестови и за жал најмногу починати во регионот, порачуваат од ВМРО-ДПМНЕ објавувајќи видео.

Процент на новозаболени во однос на тестирани случаи во последните 7 дена: Македонија – 4,73%, Бугарија – 2,52%, Србија – 1,62%, Хрватска – 0,21%, Грција – 0,14%, Црна Гора – 0%.

Најголем процент на заразени. Повеќе од Србија, Бугарија, Грција и Хрватска вкупно.

Според извештаите на заразени на 1 милион жители во регионот за последните 7 дена: Македонија – 91, Бугарија – 31, Србија -85, Хрватска – 4, Грција- 4, Црна Гора – 0, Албанија – 33

Македонија има и најмногу заболени лица од корона вирус во регионот. Повеќе заболени на 1 милион жители од Грција, Бугарија, Албанија и Хрватска заедно.

Во Македонија има најмногу починати лица на 1 милион жители во последните 7 дена споредбено со земјите на Балканот:

Македонија – 8, Бугарија – 2, Србија – 2, Хрватска – 1, Грција – 1, Црна Гора – 0, Албанија – 1.

Најмногу починати лица. Повеќе починати на 1 милион жители од Србија, Бугарија, Грција и Албанија заедно.

Катастрофалната состојба со справување на корона вирусот во Македонија продолжува. Сето ова оди на нечистата совест на Зоран Заев, порачуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

Неспособноста на оваа влада излезе на виделина

Неспособноста на оваа влада излезе на виделина со справување со пандемијата на корона вирусот за последниве седум дена во Република Македонија каде што билансот на заразени е најголем, а најмалку направени тестови и за жал најмногу починати во регионот.Процент на новозаболени во однос на тестирани случаи во последните 7 дена:Македонија – 4,73%Бугарија – 2,52%Србија – 1,62%Хрватска – 0,21%Грција – 0,14%Црна Гора – 0%Најголем процент на заразени. Повеќе од Србија, Бугарија, Грција и Хрватска вкупно.Според извештаите на заразени на 1 милион жители во регионот за последните 7 дена:Македонија – 91Бугарија – 31Србија -85Хрватска – 4Грција- 4Црна Гора – 0Албанија – 33Македонија има и најмногу заболени лица од корона вирус во регионот. Повеќе заболени на 1 милион жители од Грција, Бугарија, Албанија и Хрватска заедно.Во Македонија има најмногу починати лица на 1 милион жители во последните 7 дена споредбено со земјите на Балканот:Македонија – 8Бугарија – 2Србија – 2Хрватска – 1Грција – 1Црна Гора – 0Албанија – 1Најмногу починати лица . Повеќе починати на 1 милион жители од Србија, Бугарија, Грција и Албанија заедно.Катастрофалната состојба со справување на корона вирусот во Македонија продолжува.Сето ова оди на нечистата совест на Зоран Заев.

Gepostet von ВМРО-ДПМНЕ, ВМРО-ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА ЗА МАКЕДОНСКО НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО am Donnerstag, 28. Mai 2020