Населено место Бутел 2, улица Александар Турунџев Општина Бутел.

Се гради зграда со грандиозни димензии во населено место со куќи, како претседател на ВМРО-ДПМНЕ ОК Бутел, во име и на најголемата опозициона советничка група во советот на Општина Бутел, но и во име на загрижени граѓани од Бутел 2, барамe во најбрзо можно време или веднаш градоначалникот Смилевски и стручните лица од општината да се произнесат дали оваа на очиглед и согласно ДУП недозволива градба е дива градба, и ако е, зошто не се постапило согласно закон до сега ?!

Го чекаме вашиот одговор, пишува претседателот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Бутел.