Во Скопје нема ниеден пункт за дезинфекција. Го повикав Петре Шилегов пред 9 дена да постави пунктови за дезинфекција на возилата на булеварите но изгледа суетата е поголема и побитна од здравјето на Скопјани.

Градилиштата и камионите никој не ги контрилира а прашината од нив во воздихот се задржуваа со часови. Еве уште една молба од мене да се превземе оваа мерка се со цел да ја намалиме можноста вирусот да се шири неконтролирано.