После обвинувањата за силување од страна на бразилската манекенка Нажили, животот на Најмар му се претвори во пекол.

Бразилската полиција овој случај го води под назнаката „строго доверливо“, а медиумите секојдневно пронаоѓат нешто ново, а сега во медиумите протече и видео од хотелската соба, кое за Нејмар може да биде најголема опасност.

На видеото може да се види како манекенката и Нејмар тифко на португалски разговараат на португалски јазик, а потоа одеднаш измеѓу нива настанува вербална расправија.

Таа го удира два пати, а потоа посегнува по предмет (најверојатно чаша) и фрла по него, а тој од лежачка положба со ногата ја удира во лице.

-Не, не, не, не ме удирај, вели Нејмар на видеото.

-Не? Сакаш да ме удриш, така? Сакаш да ме удриш? – прашала Бразилката, после неколку секудни викајќи го удира со предмет.

-Ќе те удрам, знаеш зошто. Затоа што вчера ме претепа, вика манекенката по што ѕвездата на ПСЖ возбраќа со нога од лежачка позиција.